- Vedligeholdelse af ludbehandlet gulv | Tips og gode råd

Tips til vedligeholdelse af ludbehandlet gulv

Hos Keis Gulv & Service kan vi klare arbejdet for dig, når det kommer til blandt andet vedligeholdelse af ludbehandlet gulv, for eksempel hvis du bor i nærheden af København, Kastrup og Amager – men er du frisk på at gøre arbejdet selv, giver vi dig gerne et par gode tips med på vejen. Overordnet set vedligeholder man gulvet ved at give det en overfladebehandling. Læs mere nedenfor.

 

Hvorfor overfladebehandling?

Grunden til, at det er vigtigt at vedligeholde gulvet med en overfladebehandling er, at når vi bruger vores gulv i dagligdagen, hvor vi uundgåeligt slæber noget skidt med ind og formentlig også udsætter gulvet for vand – ja, så er der noget af det skidt, der kan komme til at sidde godt fast, og gulvet er ikke så modstandsdygtigt som muligt overfor væsker, når det ikke er behandlet. Endvidere kan man med en behandling beskytte mod megen slitage, så gulvet holder sig pænt så længe som muligt.

En efterbehandling beskytter desuden ikke blot træet, men skaber også et flot og nyt look, fordi lakken fremhæver den naturlige struktur og det naturlige udseende, træet er beriget med.

 

Gode råd til ludbehandlet gulv

- Hvis du lige nu står og overvejer at få gulvet ludbehandlet: Foretag, eller få hjælp til at foretage, en ordentlig vurdering af, om gulvet skal have en slibning, inden det efterbehandles. Hvis skaderne er af større omfang, kan en afhøvling også være relevant.

- Hvor længe din ludbehandling holder, afhænger af hvilken behandling du giver dem.

- Lak siges at være den bedste type af efterbehandling, idet det er den, som bevarer det gode udseende længst. Alternativt kan du benytte sæbe til at vaske gulvet 3-5 gange med et mellemrum på 2-6 timer, eller gulvet kan efterbehandles med olie.

- Efter en ludbehandling af dit trægulv er det vigtigt, at gulvet får lov til at tørre i omkring 3-5 timer.

- Jo flere gange du vasker dit ludbehandlede gulv umiddelbart efter behandlingen, jo bedre bliver det til at afvise snavs og så videre.