- Renovering af trægulve i din bolig | Tips og gode råd

Tips til renovering af trægulve i din bolig

Renovering af trægulve

Når du synes, trægulvene i dit hjem trænger til fornyelse, er du naturligvis velkommen til at ringe til os hos Keis Gulv og Service. Vi udfører gerne opgaven for dig – men hælder du mere til at gøre det selv, giver vi dig også gerne nogle gode råd til, hvordan du kan få det bedste resultat. Vi holder i øvrigt til på Sjælland, hvor vi især har kunder i København, Kastrup og på hele Amager.

Til at starte med er her nogle tips, du kan få gavn af, hvis du vil i gang med renovering af trægulve i din bolig.

 

Gode råd til renovering af trægulve

- Lav en realistisk vurdering af, hvad der bør gøres: mere konkret afhænger den ideelle behandling af, hvilken slags skader gulvet har, samt omfanget af dem. Er der tale om forholdsvist dybe ridser eller hak, eller markante pletter fra spildt væske, kan det være, at det bedste valg er en afhøvling. Er slitagen ikke nær så slem, er en traditionel gulvslibning måske mere egnet til dit gulv.

I nogle tilfælde er det også en mulighed, at man kan gå direkte til behandlingen af gulvet – i den forbindelse findes blandt andet ludbehandling, oliebehandling og lakbehandling.

 

- Om du skal vælge ludbehandling, oliebehandling eller lakbehandling afhænger blandt andet af, om du ønsker et forholdsvist hvidt eller et mere mørkt og eventuelt gulligt look til dit gulv.

 

- Blandt ting, der kan få dit gulvs udseende til ikke at se nyt ud længere, er blandt andet vand, sol samt skidt fra sko og strømper.

 

- Ikke overraskende kan det være en god idé at sørge for jævnligt at få vasket gulvene. Så vil der formentlig gå lidt længere tid, før det er nødvendigt at give det en slibning og behandling igen, idet skidtet bliver sværere og sværere at vaske af, jo mere der er af det, og jo længere tid det har siddet.

 

- Ludbehandling egner sig godt til de lidt lysere træsorter, men ikke til de mørke sorter.