- Hvor ofte skal man vaske trægulv? ➤ Få svaret her!

Hvor ofte skal man vaske trægulv?

Hvor ofte skal man vaske trægulv?

Som et firma med mange kunder – især ved Kastrup, Amager og København – har vi efterhånden en del erfaring med at rådgive vores kunder om vedligeholdelse af trægulve. Derfor deler vi nu også ud af lidt af vores viden her på siden.

Hvor ofte man skal vaske trægulv, afhænger naturligvis meget af, hvilken type gulv der er tale om. Derudover bør du formentlig give ekstra opmærksomhed til de steder, hvor der bliver sat mange skridt i dagligdagen, da der ofte er markant mere skidt og slitage de steder.

For det pæneste resultat bør du vaske med årernes retning. Det gør sig især gældende for rå gulve og gulve, der er ubehandlede. Hvis man vasker mod årerne, er det nemlig sværere at få skidtet til at løsne sig, og der er tilmed større risiko for, at der sætter sig sæberester i revnerne i de rå gulve.

 

Vask af ludbehandlet trægulv

Har du et ludbehandlet gulv, som også er sæbebehandlet skal du rense det med en ganske almindelig gulvvask. Omkring 2-4 gange årligt bør du dog vaske det ekstra grundigt. Det kan være godt at gøre ved at bruge vand, der er meget varmt, og så ikke bruge nogen sæbe.

 

Vask af oliebehandlet trægulv

Når der er tale om et oliebehandlet trægulv, som skal have en vask, skal man sørge for at kun bruge lidt vand, og man skal bruge et særligt rengøringsmiddel, som er lavet specifikt til at rengøre oliebehandlet trægulv. Derudover skal gulvet jævnligt behandles med plejeolie.

 

Vask af lakeret trægulv

Jævnligt bør du vaske dit lakerede trægulv. Det gør du med vand med universalrengøring i. Sidstnævnte indeholder nogle stoffer, som renser det lakerede trægulv for fedt og opløser pletter.

 

Vask af det behandlede gulv

Det er nok ikke overraskende, at et ubehandlet gulv indebærer mere vedligeholdelsesarbejde end et gulv, der er behandlet. De rå trægulve suger nærmest skidt til sig, og derfor kan det ofte også nemt ses, hvor på gulvet man går mest.


Den bedste måde at vaske et ubehandlet gulv er at bruge sæbespåner.