- Behandling og vedligeholdelse af trægulve | ➤ Se Gode råd, 4 tips

Gode råd til behandling & vedligeholdelse af trægulve

Vedligeholdelse, pleje & behandling af trægulve

Ikke overraskende er typen af trægulv af stor betydning for, hvordan gulvet bør behandles. Derudover kan man skelne mellem vedligeholdelse af trægulve, som allerede er i en okay stand, og så den behandling af trægulve, man giver til for eksempel et nyslebet trægulv.

Generelt er det relevant at overveje, om det vil være nyttigt at slibe eller afhøvle gulvet, inden det behandles. Når det så kommer til behandling af trægulve, kan det, alt efter din grad af ekspertise, være en god idé at snakke med en professionel, hvis du vil være sikker på at gulvet får præcist den nuance, du ønsker - for eksempel i forhold til om du ønsker et meget hvidt gulv, eller et mere gulligt et af slagsen. I den forbindelse findes blandt andet ludbehandling, oliebehandling og lakbehandling, som du kan læse mere om på vores side.

Har du et trægulv, som du er glad for, er den bedste hemmelighed til at blive ved med at være glad for det længst muligt, at vedligeholde trægulvet og pleje det ved at sørge for at vaske det regelmæssigt.

 

Gode tommelfingerregler når det kommer til gulvvask

  • Ludbehandlet og sæbebehandlet trægulv: giv det jævnligt en almindelig gulvvask. Vask det gerne ekstra grundigt nogle gange om året. Ved den ekstra grundige vask bruger du ekstra varmt vand og ingen sæbe.
  • Oliebehandlet trægulv: Brug kun en smule vand, og brug rengøringsmiddel som er særligt beregnet til denne type af gulv. Sørg i øvrigt for jævnligt at behandle med plejeolie.
  • Lakeret trægulv: Vask jævnligt gulvet med en omgang vand med tilsat universalrengøringsmiddel.
  • Ubehandlet gulv: Et sådant gulv kræver naturligvis mere vedligeholdelse, end behandlede gulve. Det rengøres bedst med sæbespåner.

 

Vask med årerne

Når du vasker gulvet bør du i øvrigt vaske med årerne - vasker du imod dem, kan det nemlig være sværere at fjerne skidtet, og sæberester kan nemmere sætte sig i revnerne. Dette gør sig især gældende ved pleje af rå og ubehandlede gulve.


Har du brug for flere råd, er du velkommen til at kontakte os. Vi er et gulvservicefirma med kunder i København, Kastrup og Amager.